Maženje krave sa doručkom je možda baš ono što nam u životu treba

mazenje-krave-sa-doruckom-je-mozda-bas-ono-sto-nam-u-zivotu-treba

U Sjedinjenim Državama je turistički standard postala  jedna čudna i neobična stvar. Naime, ona oslobađa endorfin, ona smanjuje stres, i ona je poslednjih godina sve popularnija u Evropi. Radi se o maženju krava

Dakle, farma Mountain Horse Farm, luksuzno utočište od 33 hektara se nalazi u severnom delu države Njujork. Ovde su životinje veliki deo iskustva i smeštaja. Šta to znači?

Dobro je poznata stvar da su životinje plemenite i da pomažu ljudima, bilo da su u pitanju terapije, bilo obična druženja sa njima. Životinje su iskrene, i prihvatiće svakog, bez ustručavanja. U istoriji je zabeležen velliki broj priča koje svedoče o njihovoj hrabrosti i nesebičnosti, pa na kraju i lekovitosti.

Krave i konji kao terapeuti

Ova farma je nudila turistima druženja sa konjima od 2010. godine, kad je prvi put otvorena. Tokom svog boravka u Holandiji, vlasnica je čula brojne priče o zdravstvenim benefitima i olakšanju stresa koji dolaze s kravama. One su posebno mirne u periodima nakon hranjenja, kada obrađuju hranu, i tada druženje i maženje sa njima nudi jedinstvenu priliku da se ljudi povežu sa ovim sjajnim životinjama. Jednom rečju, meditiranje, na farmi, na travi, sa kravom u rukama.

Krave imaju i malo sporiji rad srca, i upravo taj osećaj da vas opušta i usporava, i kada sve to doživite u prirodi, kada je tiho, to je neprocenjivo. Osim toga, životinje ne razgovaraju, samo prihvataju, bez obaveze da im se pravdate.

Ova farma nije zoološki vrt, i izložba životinja, ovde su one na prvom mestu, i sve je podređeno njihovim potrebama. Ovde se sve odnosi na poštovanje onoga što krave žele. Životinje imaju mogućnost izbora i jednako je njihov izbor da se povežu s ljudima koliko i naš, ali dobra stvar je da krave vole interakciju sa ljudima.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Farma obično nudi jednu do dvije sesije na dan, i to iskustvo će vas koštati oko 75 dolara za sat vremena druženja sa kravama. Smeštaj i doručak se posebno naplaćuju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Maženje krave sa doručkom je možda baš ono što nam u životu treba se pojavio prvo na TU magazin.