ZVO potpisalo ugovore sa 20 žena koje će pomagati starima i nemoćnima

104

Zajedničko veće opština započelo je sprovođenje projekta „Želim, radim“ odobrenog kroz program zapošljavanja Zaželi u okviru kojeg je zaposleno 20 žena sa područja grada Vukovara i opština Borovo, Negoslavci i Trpinja. U prostoru ZVO-a 31. avgusta upriličeno je i potpisivanje ugovora o radu sa ženama koje će u narednih godinu dana brinuti o 120 starih osoba, osoba s invaliditetom i osoba u nepovoljnom položaju.

– Kroz projekat „Zaželi“ Zajedničko veće opština napravilo je značajan iskorak jer smo omogućili još jednu dodatnu dimenziju u našem radu, a to je ono o čemu često pričamo i odnosni se na domen zapošljavanja. Pripadnici srpske zajednice teško dolaze do posla jer na prostoru istočne Hrvatske nema dovoljno radnih mesta niti za pripadnike većinskog naroda, a pogotovo je teško manjinama. Rad stvara preduslove za egzistenciju koja osigurava siguran ostanak naših familija na ovom prostoru što je i jedan od prioriteta naše institucije – rekao je predsednik Zajedničkog veća opština Srđ..

The post ZVO potpisalo ugovore sa 20 žena koje će pomagati starima i nemoćnima appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article