ZVO obezbedio školski pribor za sve srpske đake

116

Iz Zajedničkog veća opština danas je krenula podela paketa školskog pribora namenjenih školama i učenicima koji na području dve istočne hrvatske županije pohađaju nastavu na srpskom jeziku i pismu po modelima A, B, i C. Podela će trajati nekoliko dana, odnosno onoliko koliko je potrebno da školski pribor stigne do svakog đaka.

– Prošle godine smo pakete sa školskim priborom podelili samo učeicima koji se školuju po C modelu, a ove godine smo odlučili da pakete sa školskim priborom obezbedimo za sve učenike od prvog do osmog razreda koji se na području ove dve županije školuju po nekom od ova tri modela. Obezbedili smo oko 1650 paketa školskog pribora koje ćemo danas i u narednim danima proslediti u 24 škole na istoku Hrvatske. Radi se o 17 škola u kojima se nastava odvija po modelu A, šest škola u kojima se nastava odvija po modelu B i jednoj u kojoj se nastava odvija po C modelu. Cilj nam je da, budući da se približava Nova godina i Božić, pojačamo naš humanitarni rad i da na ovaj na..

The post ZVO obezbedio školski pribor za sve srpske đake appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article