Životnu ušteđevinu zaveštali bolesnoj deci: Kako je Institut za majku i dete u Beogradu dobio donaciju od 750.000 evra od bračnog para iz Kanade

30

Institut za majku i dete u Beogradu dobio je donaciju od 750.000 evra, koju je testamentom zaveštao bračni par srpskog porekla iz Kanade Đuro i Ilinka Trifunović.

Sredstva su uložena u uređenje više odeljenja ove zdravstvene ustanove, kao i za nabavku medicinske opreme, a zahvaljujući njima Intitut je dobio odlejenje za dečiju patologiju, jedino na Balkanu.

Donaciju je Institut dobio pre pet godina ali je ovo zaista slučaj kakav se ne pamti i ne sme da ode u zaborav.

Ministarka pozvala kanadske investitore da dođu u Srbiju

Trifunovićevi su poreklom iz Kosova, odakle su u Kanadu otišli posle Drugog svetskog rata.

“To je čin bez presedana. Tako nešto se nije dogodilo, bar u poslednjih 30 godina koliko sam ja u zdravstvu”, rekao je tada dr Radoje Simić.

Testamentom su svoju životnu ušteđevinu zaveštali bolesnoj deci, što je tada bila najveća pojedinačna donacija nekoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji za poslednjih 30 godina, a ovom Institutu od kada postoji.

Trifunovići nisu bili tek..

The post Životnu ušteđevinu zaveštali bolesnoj deci: Kako je Institut za majku i dete u Beogradu dobio donaciju od 750.000 evra od bračnog para iz Kanade appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article