Zeleno ostrvo snova

374

Krf je ostrvo koje tradicionalno posećuju sve generacije i sve nacije. Iako se uglavnom u agencijama prema njemu odnose s poštovanjem, ipak ga dela na dve kategorije, na Krf sa porodicom i na Krf sa društvom. Međutim, ovo Jonsko ostrvo je mnogo više od toga

Krf je drugo po veličini ostrvo od sedam Jonskih ostrva, i spada u najlepša ostrva ne samo Grčke, već i sveta, i nalazi se u istoimenom moru.

Zeleno ostrvo snova

Postoji više načina kako da stignete do Krfa, i nema diskusije oko toga da je avion ipak najbolji način. Krf je pre svega, daleko, ali ukoliko postoji strah od letenja kod turista, do njega se stiže i autobusom. Ovo ostrvo ima neki izduženi oblik, i po broju stanovnika je na 4. mestu, dok je po gustini naseljenosti na prvom.

Njegov položaj diktira i klimu i vegetaciju, imajući na umu da je on jedno od najsevernijih ostrva u Grčkoj, karakterišu ga nešto blaža leta i obilnije padavine. Zbog svega toga je priroda na njemu izuzetno bujna, pa ga zbog raskošne vegetacije zovu još i „Zeleno ostrvo“.

Zeleno ostrvo snova

Na Krfu postoji puno turističkog sadržaja, i on uglavnom zavisi od toga šta očekujete od vašeg odmora. U agencijama možete čuti da su, na primer, Kavos i Ipsos mesta na koja idu mlađe generacije i društva zbog dobrog provoda i žurki, a da su Dasija i Guvija mirnija mesta, predviđena za porodični odmor. U svakom slučaju, sve što očekujete i želite, možete naći.

Turizam ovde ima dugu tradiciju, na ostrvu postoji zaista velika ponuda različitih smeštaja, od jeftinih apartmana do velikih i skupih resorta i hotela. Interesantno je da svako mestašce na Krfu izgleda kao da je već dosta dugo u ovom poslu, i sve deluje nekako turistički poznato.

Zeleno ostrvo snova

Cene na Krfu su svakako veće nego kod nas, ali nisu ništa veće nego što je bilo gde u Grčkoj, bez obzira na pravilo koje kaže da su ostrva uvek skuplja. Uz dobru organizaciju neće biti problema, naravno, to se ne odnosi na provod, diskoteke i noćni život.

Hrana je malo drugačija u odnosu na ostale delove Grčke, imajući u vidu istoriju ostrva, i jak venecijanski uticaj, koji se osim u arhitekturi vidi i u gastronomiji. Naravno da ima girosa i ostalih grčkih specijaliteta, to je neminovno, najinteresantnije je to što ovde možete probati jako ukusnu grčku verziju italijanskih delikatesa i hrane koje nećete sresti u ostalim delovima zemlje.

Zeleno ostrvo snova

Krf je pre svega, lep, i tako se prema njemu treba odnositi. Možda i nije najpopularnija destinacija u Grčkoj, možda i nije najpristupačnija, ono što njega odvaja od ostalih je taj neki spokoj i mir, gotovo nestvaran, i to je njegov adut koji može ponuditi turistima.

Original Article