Zbog požara ostao bez kuće – pokrenuta humanitarna akcija

141

Ova dobrotvorna akcija nosi naziv „Moja kuća – moj dom“, a cilj joj je da se prikupe novčana sredstva za obnovu kuće 37-ogodišnjeg Moravičana Bogdana Petrovića koja je stradala u noći 6. aprila usled neispravnih elektronskih instalacija.

– Bogdan je izuzetno vredan čovek i cenjen u mestu, pobegao je kroz prozor kuće, a sve mu je izgorelo. Srpsko narodno veće mu je odmah drugi dan poslalo pomoć od 3.000 kuna kako bi imao za osnovne životne potrebe. Sada kada smo uspeli da pokrenemo i humanitarnu akciju, svi su se uključili, od Srpskog narodnog veća pa do nas iz Veća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog – priča predsednik VSNM-a Grada Vrbovskog Milan Vukelić.

Bogdan je inače živeo sa majkom koja, na sreću, te noći nije bila u kući. Spasio se ponevši sa sobom samo osnovne stvari koje je u brzini uspeo da skupi. Sada živi u kući koju mu je ponudio rođak.

– Nisam povređen jer sam na vreme izašao iz kuće. Zapalio se priključni kabl koji dolazi na kuću sa stupa koji je već dugo bio po..

The post Zbog požara ostao bez kuće – pokrenuta humanitarna akcija appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article