Zašto treba posetiti Samos?

32

Ovo grčko ostrvo, iako su skoro svi čuli za njega, nije dovoljno popularno kod turista. Njega odlikuje nestvarno plavo more, predivna mediteranska priroda, kao i vrhunska gastronomska ponuda. Međutim, u regionu je poznato po još nečemu, na Samosu su cene dosta niže u odnosu na ostale turističke destinacije u okolini

Samos je po veličini osmo ostrvo u Grčkoj, i svoje mesto je našlo u Egejskom moru. Njegova površina je oko 470 kilometara kvadratnih, i ovde se nalaze prelepi pejzaži u kojima dominira ljubav mora i planina.

Zašto treba posetiti Samos

Samos je mesto bogate i burne istorije, pa se tamo danas mogu naći brojni arheološki i kulturno-istorijski spomenici, dokaz drevnih i ponosnih antičkih vremena. Ostrvo je još poznato i po tome što je na njemu nakada živeo čuveni Pitagora.

Boravak na Samosu podrazumeva nekoliko stvari: uživanje na plažama kojih ima jako puno, kupanje u besprekorno plavom i čistom moru, odmor u u bujnom i divljem zelenilu, ali takođe uživanje u vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Vino, masline, sir i riba, sveto pravilo gastro-dekadencije na Samosu…

Zašto treba posetiti Samos

Samos je od turske obale udaljen samo sat vremena, i danas se ponovo vraća na scenu popularnih grčkih turističkih destinacija, rame uz rame sa Santorinijem, Zakintosom ili Rodosom. Najpoznatije plaže su Tsamadou, Lemonakia i Potokaki.

Najposećeniji gradić sa jedinstvenim ostrvskim šarmom je sigurno Pitagorio. Njega krase lepe i uređene plaže, taverne i restorani tik uz obalu, mesta na kojima ljubazni domaćini dočekuju goste sa tek ulovljenim morskim plodovima i ribama, nudeći im toplu dobrodošlicu uz čašicu lokalnog pića.

Biser Egeja je u skorijoj prošlosti bio poznat kao mesto na kome su migranti našli svoju bazu na putu ka Evropi, ali je to sve sada iza njega, i on svima danas daje sve najbolje od sebe. Od prirode, mora, do autentičnih ukusa Mediterana, Samos je danas destinacija koja svojom mirnom i opuštenom atmosferom garantuje vrhunski odmor, i što je opet važno, odmor koji je vrlo pristupačan.

Original Article