Zastava Udruženja veterana 63. padobranske brigade u Trstu

23

02.06.2021

Zajednička fotografija učesnika skupa u Trstu
Foto: ahriva Savez Srba u Italiji

Predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Trstu organizovali su skup predstavnika dijaspore povodom prijema Udruženja veterana 63. padobranske brigade, koja je pronosila svoju zastavu bratstva kroz grad Trst.

Pukovnik Vidoje Kovačević, predsednik Udruženja veterana u znak zahvalnosti uručio je generalnoj konzulki RS u Trstu Ivani Stojiljković plaketu i zahvalnicu sa ispisanom vojničkom zakletvom 63. Padobranske brigade. Zahvalnica je takođe uručena Vladimiru Stojiljkoviću, kao i crvena beretka brigade i knjiga „63 minuta večnosti“ koju je napisao veteran brigade Momčilo Minić.

Generalni konzul Ivana Stojiljković je u svom obraćanju navela da je velika čast primiti tako divna znamenja i istakla da to pripada svima nama, da će Zahvalnica i Plaketa ostati u Generalnom konzulatu za sećanje na ovaj značajan i divan dan. Nakon toga izvršena je primopredaja zastave bratstva, odakle će z..

The post Zastava Udruženja veterana 63. padobranske brigade u Trstu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article