Zakazani Oktobarski susreti pisaca dijaspore 2020. u Frankfurtu

137

I pored vanrednih mera zaštite od korone virusa u Nemačkoj, Udruženje pisaca srpske dijaspore „Sedmica” iz Frankfurta kao književna zajednica Udruženja književnika Srbije, poziva književne stvaraoce, čuvare srpskog jezika i kulture i sve ljubitelje lepe pisane reči na tradicionalne Oktobarske susrete pisaca dijaspore 17. oktobra.

Oktobarski susreti pisaca dijaspore održaće se 17. oktobra 2020. godine u prostorijama SKC u Ofenbahu od 15 časova. Program se održava pod motom “Knjige i ljudi” i sloganom koji je ispisao prosvetitelj Vuk Stefanović Karadžić:
„Jezik je hranitelj naroda. Dokle god živi jezik, dokle ga ljubimo i počitujemo, njim govorimo i pišemo, pročišćavamo, dotle živi i narod, može se među sobom razumijevati i umno sjedinjavati, ne preliva se u drugi, ne propada”.

Udruženje pisaca srpske dijaspore „Sedmica” formirano je 1995. godine, kada je imalo dvadesetak članova. Prvi predsednik bio nastavnik Milutin Alimpijević, a potpredsednik Aleksandar Saša Obradović. Osnovno je d..

The post Zakazani Oktobarski susreti pisaca dijaspore 2020. u Frankfurtu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article