Zajedničko veće opština dobilo projekat „Zaželi“

192

Ovim ugovorom je Zajedničkom veću opština dodeljen projekat „Zaželi“ pomoću kojega će biti zaposlene ukupno 22 osobe. Od ukupnog broja, 20 radnih mesta biće namenjeno ženama koje teško mogu da pronađu zaposlenje i koje će biti sa teritorije četiri lokalne samouprave koje svojim delovanjem pokriva ZVO. Sa područja grada Vukovara će biti zaposleno 10 osoba, pet žena iz opštine Trpinja, tri žene iz Borova i dve žene sa područja opštine Negoslavci.

– Osim zapošljavanja ovih 20 žena, predviđeno je i zapošljavanje i voditelja projekta te administratora na projektu. Ženama koje će biti zaposlene kao negovateljke starijih i teško pokretnih osoba ugovor će trajati 12 meseci, dok će voditelj i administrator projekta potpisati ugovor na 18 meseci – objašnjava predsednik ZVO-a Srđan Jeremić.

Prilikom kreiranja i pisanja projektne dokumentacije Zajedničko veće opština odlučilo je da u sam projekat ubaci i mogućnost edukacije određenog broja žena koje budu radile, pa će tako polovini žena biti pon..

The post Zajedničko veće opština dobilo projekat „Zaželi“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article