Zajednički poziv na vakcinaciju Pravoslavne episkopske konferencije u Nemačkoj

52

13.11.202114.11.2021

Učesnici Pravoslavne episkospke konferencije u Nemačkoj
Foto: eparhija nemačka

Predstavnici Pravoslavne episkopske konferencije u Nemačkoj održali su svoje zasedanje u Nirnbergu i nakon skupa pozvali su ljude da se vakcinišu i time spreče dalje širenje koronavirusa. U saopštenju Eparhije diseldorfske i nemačke, na čelu sa vladikom Grigorijem, koji je prisustvovao konferenciji kao i episkop humski Jovan, se navodi, da svi predstavnici konferencije „potpuno svesni svoje odgovornosti pred Bogom i vernicima, koji u nas imaju poverenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete“.

Iz Eparhije je poslata poruka da u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, svi građani treba da se podvrgnu vakcinaciji, „kako bismo mogli da uživamo u onoj slobodi za koju smo stvoreni: da istinski tvorimo zajednicu“.

„Ono što smo doživeli prethodne zime ne želimo da ponovo iskusimo ove godine. Zbog toga treba da se pridržavamo svih mera za sprečavanje širenja virusa i da se v..

The post Zajednički poziv na vakcinaciju Pravoslavne episkopske konferencije u Nemačkoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article