Zajednički na istraživanju stradanja u Sremu

100

U Novom Sadu je 6. oktobra potpisan Protokol o saradnji između Zajedničkog veća opština i Arhiva Vojvodine koji se odnosi na zajednički posao vezan za prikupljanje dokumenata o stradanju ljudi sa područja Srema tokom Drugog svetskog rata. Nosilac ovoga projekta pod nazivom „Prikupljanje podataka o žrtvama na teritoriji Srema od 1941. do 1945. u toku Drugog svetskog rata” je Arhiv Vojvodine koji je slične sporazume o saradnji potpisao i sa drugim institucijama i ustanovama.

– Zaista mi je zadovoljstvo što smo danas potpisali sporazum sa Zajedničkim većem opština. Arhiv Vojvodine ima na desetine sporazuma potpisanih sa ustanovama i organizacijama u Srbiji i van Srbije, ali verujte mi da mi je ovo jedan od dražih koje sam potpisao u ime svoje ustanove. Zahvalan sam što ćemo i dosadašnju dobru saradnju sa Zajedničkim većem opština proširiti na razna polja istraživanja i razne projekte – istakao je direktor Arhiva Vojvodine dr Nebojša Kuzmanović.

Na ovom poslu angažovano je dosta arhiva i..

The post Zajednički na istraživanju stradanja u Sremu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article