Zajednica srpskih klubova u Beču privodi renoviranje prostorija

114

16.09.202017.09.2020

Desa Burazor Aslanidu, Svetlana Matić, Bora Kapetanović i Luka Marković
Foto: ahriva S. Matić

„Novi sjaj i raspored prostorija koje stoje na raspolaganju svim članovima, odslikava želju novog rukovodstva da se svako ko dođe, u njima oseća bolje. Nakon dugog niza godina, na ulazu u zgradu, u ulici Gudrunstrasse 133b, u desetom bečkom okrugu, stoji reklama Zajednice i upućuje svakog znatiželjnog prolaznika da zastane i informiše se o aktivnostima ove krovne organizacije srpskih udruženja u Beču, koja priprema bogat jesenji kulturno-umetnički program“, istakla je Svetlana Matić, predsednica Austrijsko-srpskog kulturnog društva Vilhemina Mina Karadžić i veliki društveni aktivista, akademik i književnik.

Tim povodom, u poseti Zajednici bila je Desa Burazor Aslanidu, predsednica SKPD Prosvjeta iz Štutgarta, autorka romana Gradonačelnik i Srpkinja i Noć iza berlinskog zida, veliki humanista i organizator mnogih kulturnih dešavanja u glavnom grad nemačke pokrajine Bade..

The post Zajednica srpskih klubova u Beču privodi renoviranje prostorija appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article