Zahvaljujući organizaciji „Solidarnost za Kosovo“ svečano otvorena škola u Kuzminu kod Kosova Polja

31

21.05.202122.05.2021

Milovan Simijonović, otac Srđan Stanković i direktor škole Snežana StojkovićOtvaranje škole Aca Marović nakon renoviranja u selu Kuzmin kod Kosova Polja
Foto: HO Solidarnost za Kosovo

Francuska humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo na čelu sa Arno Gujonom (aktuelnim direktorom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu) neumorno već 17 godina pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji. Danas su predstavnici ove organizacije u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom svečano otvorili nedavno renoviranu zgradu Osnovnu školu Aca Marović u selu Kuzmin kod Kosova Polja. Zgrada škole u Kuzminu je jedan od tri renovirana objekta u čiju zajedničku obnovu je ove godine uloženo ukupno 106 000€.

Svečanom činu otvaranja ove 65 godina stare školske ustanove prisustvovali su predstavnici francuske humanitarne kancelarije u Gračanici Milovan Simijonović, otac Srđan Stanković i direktor škole Snežana Stojković.

Zadovoljni i zahvalni učenici ispred svoje škole
Fot..

The post Zahvaljujući organizaciji „Solidarnost za Kosovo“ svečano otvorena škola u Kuzminu kod Kosova Polja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article