“Zabrana ulaska u restoran postaje međudržavni problem”! Austrijski ugostitelj razbesneo Hrvate!

90

Zabrana ulaska u restoran za povratnike sa odmora u Hrvatskoj, koju je istakao na ulazu jedan austrijski ugostitelj iz Graca, postao je međudržavni spor, pošto je taj akt osudio ambasador Hrvatske u Beču Danijel Glunčić, prenosi “Telegraf”.

U ponedeljak je Franc Erart, reagujući na stalno rastući broj novozaraženih povratnika sa odmora iz Hrvatske u Austriji, postavio obaveštenje ispred svog restorana “Nema ulaza za povratnike iz Hrvatske”.

“To sam uradio iz brige za svoje stalne goste”, podvukao je Erart, dodajući da nema ništa protiv povratnika sa odmora u Hrvatskoj, ali da želi da zaštiti zdravlje gostiju.

“Podržavam vladu, a vlada je rekla da se virus unosi kolima iz Hrvatske u Austriju. Niko od mojih gostiju ne želi da se zarazi”, objasnio je on.

Ambasador Hrvatske kritikovao je delovanje ugostitelja.

On je ocenio da je veoma zabrinjavajuće kada stanovništvo preduzima mere kao što je preduzeo Erart, kako kaže, pre svega što to pravda merom zaštite i lojalnosti prema vladi.

“..

The post “Zabrana ulaska u restoran postaje međudržavni problem”! Austrijski ugostitelj razbesneo Hrvate! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article