Zaboravljena Andrićeva diplomatska karijera predstavljena kroz izložbu

136

Izložba „Ivo Andrić – književnik i/ili diplomata“ svečano je otvorena 26. juna u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru. Reč je o postavci koju su zajednički osmislili Srpsko kulturno-društvo „Prosvjeta“ iz Zagreba i Muzej grada Beograda, a zagrebačka publika imala je priliku da je pogleda tokom februara. Izložbu je osmislila muzejska savetnica u Muzeju grada Beograda, u čijem sastavu je i Muzej Ive Andrića, Tatjana Koraćinac. Kroz osamnaest panoa izložba prikazuje detalje najviše iz diplomatske karijere poznatog nobelovca, a Beli Manastir je drugi grad nakon Zagreba gde može da se pogleda.

– Čim smo videli ovu izložbu u Zagrebu, odmah smo došli na ideju da je prikažemo i ovde pa je to odmah i planirano početkom godine, ali je moralo da bude odgođeno zbog dobro poznatih razloga i blokade. Sada se ukazala prilika i nadam se da će izložba biti posećena – kaže predsednik Prosvjetinog pododbora iz Belog Manastira Dejan Jeličić koji je izložbu i svečano otvorio.

Zbog situac..

The post Zaboravljena Andrićeva diplomatska karijera predstavljena kroz izložbu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article