Za povratak iz Hrvatske u Austriju od ponoći potreban PCR test, visoka kazna za neispunjavanje jedne obaveze

63

Od ponoći za povratak u Austriju sa odmora iz Hrvatske, potreban je negativan PCR test, pošto je stupilo na snagu upozorenje na putovanje u Hrvatsku.

Zbog sve većeg broja povratnika sa odmora u Hrvatskoj među novozaraženima, Austrija je u petak odlučila da Hrvatsku stavi na listi rizičnih zemalja, to jest izda upozorenje na putovanje, koje je stupilo na snagu od ponoći.

Svi koji se vraćaju iz Hrvatske u Austriju moraju imati negativan PCR test.

Ko ga nije uradio u Hrvatskoj mora ga, u roku od 48 sati, uraditi u Austriji o svom trošku.

Ukoliko se ignoriše ta obaveza predviđena je novčana kazna do 1.450 evra, a ako se ispostavi da je lice obolelo i nekoga zarazilo, biće i krivično gonjeno.

Upozorenja za putovanje Ministarstvo spoljnih poslova Austrije izdalo je za ukupno 32 zemlju, a među njima je sada I Hrvatska.

Pošto su austrijske vlasti još u petak pozvale sve svoje građane, koji se nalaze u Hrvatskoj, da se vrate u zemlju, ministar zdravlja Rudolf Anšober, kako povratnici pre ..

The post Za povratak iz Hrvatske u Austriju od ponoći potreban PCR test, visoka kazna za neispunjavanje jedne obaveze appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article