Wee Hoose – dobra šala zlata vredna

46

Veseli meštani su odlučili da se okušaju u promovisanju svog kraja na jedan krajnje zanimljiv i šaljiv način, i samo su potvrdili činjenicu da je svaki marketing u stvari dobar marketing

Na krajnjem severu Škotske nalazi se Loh Šin, jezero okruženo divljom i lepom prirodom. Stanovnika u ovom kraju baš i nema puno, svi koji tu žive se uglavnom bave poljoprivredom, i u poslednjih par godina su pokazali da umeju da se dobro zabave.

Na samom jezeru se nalazi verovatno najmanja kuća na svetu, sastoji se od jedne prostorije sa dva prozora, i ima najlepše dvorište. Njeno ime je Wee Hoose ili Broons Hoose, a prema legendi, na mestu gde je ona podignuta, pre nekih 200 godina izvesni Jock Broon je odlučio da sagradi kuću na malom komadu zemlje koji viri iz jezera. Njegov poduhvat je uspeo, napravio je sebi dom na ostrvcetu, ali nije stigao da dugo uživa u njemu, tragično je nastradao u lovu upucavši sam sebe u nogu.

Šalu na stranu, kuća je podignuta pre nekih 20 godina, kao dodatak proslavi koja se održavala u obližnjem selu Lairg Gala. Celu priču o gospodinu Broonu izmislio je jedan od meštana bez posebnog razloga, a ostali stanovnici su odlučili da private šalu, pa su postavili lažne table o istoriji kuće, kao i sopstvene fotografije koje dokumentuju izmišljenu priču.

Danas je Wee Hoose najpoznatiji turistički sadržaj u okolini, pa je šala meštana postavila prve temelje u promovisanju ovog kraja koji, osim interesantnih ljudi, ima i vrhunski viski da ponudi svim putnicima željnim dobre zabave i šale.

Original Article