Vukovarsko srpsko manjinsko veće kupuje nekretninu u Borovu naselju

73

Srbi u Borovu naselju nemaju prostor u kom bi se okupljali, u kom bi mogla da budu smeštena njihova udruženja i u kom bi mogli da održavaju razna kulturna dešavanja. Stoga je VSNM Vukovara pokrenuo inicijativu za kupovinu jedne kuće u ovom delu grada koju bi namenili za tu svrhu. Ideju je prepoznalo Srpsko narodno veće i kroz svoje kapitalne investicije obezbedilo sredstva za njenu realizaciju. Ugovor koji je sa svoje strane potpisao predsednik SNV-a Boris Milošević na potpisivanje u sedište ZVO-a donela je saborska zastupnica Dragana Jeckov, a u ime VSNM-a Grada Vukovara supotpisao ga je njegov predsednik Dejan Drakulić.

– Iznos koji je Srpsko narodno veće izdvojilo za ovu svrhu dovoljan je za kupovinu nekretnine u Borovu naselju koja će kasnije biti uređena i biće namenjena za okupljanje pripadnika naše zajednice, za naše organizacije i udruženja. Biće to jedno mesto gde će se srpska zajednica osećati kao svoja na svome. Smatram da je to za Srbe u Vukovaru, a posebno za one u Borovu..

The post Vukovarsko srpsko manjinsko veće kupuje nekretninu u Borovu naselju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article