Vukovarski gimnazijalci čuvaju identitet i osvajaju nagrade

37

Vukovarska gimnazija i njeni učenici pod mentorstvom profesorke Ljiljane Bajac Nikolić osvojili su još jedno u nizu vrednih priznanja na polju pisane reči i to na međunarodnom literarnom konkursu pod nazivom „Mladi čuvari srpske narodne kulture 2020”. Na ovom konkursu vukovarska Gimnazija učestvovala je zahvaljujući pozivu ogranka Vukove zadužbine iz Čačka upućenom njenom vukovarskom ogranku.

Na konkursu koji je bio otvoren od 26. oktobra do 26. novembra pravo učešća imali su svi učenici osnovnih i srednjih škola u zemlji i inostranstvu sa radovima napisanim na srpskom jeziku i ćirilici. Pristiglo je ukupno 132 rada iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske i Italije, a stručni žiri je Gimnaziji iz Vukovara za 2020. godinu dodelio Specijalno priznanje za očuvanje srpskog jezika i ćirilice pod nazivom „Mladi čuvari srpske narodne kulture”.

Osvajanje ove nagrade svojim kvalitetnim radovima omogućili su Sara Atlagić, Sergej Vujčić, Milica Vlaisavljević, Aleksadra Makević, Bojan N..

The post Vukovarski gimnazijalci čuvaju identitet i osvajaju nagrade appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article