Vrtić „Vukovar 2“ započeo sa programom za nadarenu decu

43

U sklopu projekta „Super je biti različit“, koji je finansiran sredstvima iz Evropskog socijalnog fonda, u Dečjem vrtiću Vukovar 2 razvijen je novi program rada za potencijalno nadarenu decu. DV Vukovar 2 oformio je tim kojeg čine psiholog, pedagog, vaspitači i direktor, a čiji je zadatak bio izrada samog programa rada, u cilju osiguravanja sistematizovane i kontinuirane podrške potencijalno nadarenoj deci u svim etapama rada.

Program je verifikovan od strane Ministarstva nauke i obrazovanja Republike Hrvatske. Metodu testiranja dece obavio je psiholog koristeći psiho-dijagnostička sredstva kojima se mere sposobnosti kod najmlađih. Korišteni su testovi opštih sposobnosti i testovi kreativnosti za testiranje stvaralačkih sposobnosti. Testirana su sva deca polaznici vrtića u uzrastu od pet godina do polaska u školu, ukupno njih 72, a njih jedanaest ostvarilo je iznadprosečne rezultate i samim tim biće uključeni u program. Provođenje samog programa ostvarivaće se kroz kraći prilagođeni p..

The post Vrtić „Vukovar 2“ započeo sa programom za nadarenu decu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article