Volonteri udruženja Solidarnost za Kosovo iz Grenobla na putu za Kosovo i Metohiju

39

16.06.202116.06.2021

Arno Gujon sa volonterima udruženja Solidarnost za Kosovo
Foto: arhiva A. Gujo

Volonteri udruženja Solidarnost za Kosovo iz Grenobla na putu za Kosovo i MetohijuPredstavnici udruženja Solidarnost za Kosovo iz Grenobla, Arnoja Gujona (direktora Uprave za saradnju sa Srbima u dijaspori i regionu) napravili su kratku pauzu u Beogradu, pred nastavak puta za Kosovo i Metohiju, gde će podeliti stotine paketa školskog pribora, odeće i obuće za srpsku decu u KiM koja žive u enklava, prikupljenu u Francuskoj.

Kao što smo u više navrata pisali predstavnici Udruženja francusko-srpskog prijateljstva iz Nice u saradnji sa srpskom crkvom u Nici pokrenuli su, akciju prikupljanja humanitarne pomoći u školskom priboru za decu na Kosovu i Metohiji. Akcija se, vrlo brzo akcija proširila na celu Francusku a paketi sa priborom za najmlađe stizali su i iz drugih zemalja. Pandemija je onemogućila da se prikupljena pomoć pošalje kao što je bilo planirano za Svetoga Savu, pa će ovoga p..

The post Volonteri udruženja Solidarnost za Kosovo iz Grenobla na putu za Kosovo i Metohiju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article