Vladimir Kokanović novi predsednik Saveza Srba Slovenije

84

19.10.202020.10.2020

Izabrana nova uprava Saveza Srba Slovenije
Foto: arhiva Savez Srba Slovenije

Mr Vladimir Kokanović je novi predsednik Saveza Srba Slovenije. On je jednoglasno izabran na vanrednoj skupštini Saveza, koja je održana juče u prostorijama Parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani. „Uprkos sve lošijoj epidemiološkoj situaciji u Sloveniji, na skupštini su prisustvovali predstavnici srpskih kulturno-umetničkih društava i drugih udruženja sa celog prostora Slovenije, od Lendave, Maribora, preko Celja, Novog mesta i Ljubljane, do Postojne i Kopra“, istakli su u Savezu Srba Slovenije.

Usvojen je predlog novog statuta, a sa njim i novi organi: Predsedništvo, Izvršni odbor, Generalni sekretarijat, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i Savet. Pored izbora predsednika Saveza izabran je i novi član predsedništva mr Danijel Igrec, koji će biti generalni sekretar. Potpredsednica dr Vesna Bajić Stojiljković, Jasmina Krapše i Miloš Demonjić, nastavljaju sa radom u čl..

The post Vladimir Kokanović novi predsednik Saveza Srba Slovenije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article