Vladike, sveštenstvo i narod i u rasejanju se opraštaju od mitropolita Amfilohija Radovića

153

30.10.202030.10.2020

U 83. godini u Podlgorici jutro se upokojio mitropolit Amfilohije Radović
Foto: arhiva SPC

Vest o smrti mitropolita Amfilohija Radovića pogodila je sve i u matici i u rasejanju. Gotovo u svim hramovima gde Srbi održavaju bogosluženja služen je pomen Velikom Amfilohiju. Vernici i građani se opraštaju i preko društvenih mreža i tuguju za arhiepiskopom cetinjskim i mitropolitom crnogorsko primorskim Amfilohijem, čovekom koji će zasigurno ostati upamćen ne samo kao veliki govornik, branilac svoga naroda posebno na Kosovu i Metohiji i u Crnog Gori, već i kao osoba koja je pozvala i stala na čelo višemesečnih litija u Crnoj Gori protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koja je razultirala pad Mila Đukanovića i njegove stranke nakon trideset godina vlasti.

Episkopi Grigorije i Andrej o mitropolitu Amfilohiju

Episkop diseldorfski i sve nemački Grigorije, oprostio se od mitropolita Amfilohija rečima da nas je napustio „sluga Božiji i narodni rukovoditelj, sveštenik u naj..

The post Vladike, sveštenstvo i narod i u rasejanju se opraštaju od mitropolita Amfilohija Radovića appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article