Vladika Andrej u poseti Eparhiji valjevskoj

16

24.05.202124.05.2021

Vladika Anrej u manastiru Ćelije

Po blagoslovu administratora Eparhije valjevske Episkopa šabačkog Lavrentija, episkop austrijsko – švajcarski Andrej (Ćilerdžić) posetio je Valjevsku eparhiju, poklonio se njenim svetinjama i na dar svojim eparhiotima u delu srpske dijaspore koje duhovno predvodi poneo deliće moštiju Svetog Vladike Nikolaja i Prepodobnog Oca Justina.

U manastiru Lelić Vladiki Andreju srdačan doček priredili su iguman Georgije i arhijerejski zamenik Episkopa valjevskog protonamesnik Filip Jakovljević. Zadužbina Svetog Vladike Nikolaja u sećanju austrijsko – švajcarskog arhijereja ima poseban značaj, jer upravo ovde je njegov otac, ugledni prota iz Osnabrika (Zapadna Nemačka) Dobrivoje Ćilerdžić prvi put u otadžbini služio nakon poluvekovne zabrane dolaska, koju su mu izrekle komunističke vlasti. Poklonivši se Lelićkom Zlatoustu, poneo je delić moštiju na dar i zajedno sa domaćinima se uputio u manastir Ćelije.

U manastiru Ćelije vladika Andrej pr..

The post Vladika Andrej u poseti Eparhiji valjevskoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article