Vladika Andrej služio na Spasovdan u Bogorodičinom hramu u Beču

13

13.06.202113.06.2021

Vladika Andrej u Bogorodičnom gramu u Beču
Foto: arhiva FB vladika Andrej

Na praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Njegovo Preosveštenstvo Episkop austrijsko-švajcarski Andrej služio je svetu arhijerejsku Liturgiju u Bogorodičinom hramu u Beču. Episkopu su sasluživali visokoprečasni protojerej Dragan Birtašević, arhijerejski namesnik za istočnu Austriju, visokoprečasni protojerej dr Gajo Gajić i protođakon Roman Fišer.

„Za pevnicama su odgovarale devojke, pojci Bogorodičinog hrama, koje svake nedelje i praznika svojim pojanjem doprinose molitvenoj atmosferi vernoga naroda na službi Božijoj. Blagočestivi narod je na ovaj veliki praznik ispunio Bogorodičin hram, saglasno epidemijskim merama“, istaknuto je u vladikonom kabinetu.

U svojoj besedi episkop Andrej je čestitao praznik, pohvalio svoj narod za vernost crkvi. Govorio je o Spasovdanu, „koji je veliki i radosni dan za ljudski rod jer je Spasitelj ispunio sav Domostroj spasenja. Gospod je u potpunosti ispunio volju ..

The post Vladika Andrej služio na Spasovdan u Bogorodičinom hramu u Beču appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article