Visokocenjeni nemački virusolozi tvrde: Korona ima samo jedan cilj

83

Globalni presek pandemije koronavirusa pokazuje da se broj infekcija povećava, ali ne i broj umrlih. Takođe, gubitak čula mirisa i ukusa trenutno su najčešći i glavni, a kod mnogih i jedini simptom zaraze. Da li ovo govori u prilog tezi da je virus počeo da slabi? Virolozi će na ovo pitanje odmah odgovoriti da bi svaka takva tvrdnja bila preuranjena.

Da virusi imaju mozak, pomislili biste da su neverovatno pametni. Oni se neprestano menjaju i prilagođavaju svom okruženju, posebno svom domaćinu, bez kojeg nisu održivi. Sa svakom mutacijom postoji mogućnost da virus može postati agresivniji i smrtonosniji ili slabiji i bezopasniji.

Budući da su virusi usmereni na preživljavanje, nema smisla da se duboko ukopaju u organizam domaćina i brzo ga ubiju, već im je cilj da se nastane i množe na lako dostupnim mestima odakle mogu napasti mnoge nove domaćine, piše nemački Focus.de. Na tom principu funkcioniše grip i mnogi drugi virusi koji su “naučili” da žive s nama. To je jedini cilj i korona..

The post Visokocenjeni nemački virusolozi tvrde: Korona ima samo jedan cilj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article