Vidovdanski dani dijaspore da budu nacionalni praznik Srba

155

U utorak 22 septembra u Banskim dvorima u Banja Luci održaće se svečanost potpisivanja sporazuma između Republičkog udruženja „Koreni“ Banja Luka, Republika Srpska i Udruženja matice, dijaspore, Srba u regioni u prijatelja Srbije „Koreni“ iz Srbije.

Udruženje “Koreni” je osnovano u Novom Sadu 13. jula 2019. godine sa ciljem da okupi srpske klubove i udruženja u matici i rasejanju, uspešne ljude i srpske patriote radi uspostavljanja i unapređenja saradnje srpske dijaspore i otadžbine i radi jačanja pozicije Srbije na nacionalnom i internacionalnom planu.
Osnivač “Korena” je Stojan Stevanović, veliki humanista i poslovni čovek iz Švajcarske, koji će u ime Republičkog saveza udruženja iz Srbije potpisati sporazum sa dr Mirjanom Stojanović Trivanović, predsednicom Republičkog udruženja „Koreni“ iz Republike Srpske.

Stojan Stevanović, patriota i humanista iz Švajcarske
“Naše udruženje “Koreni” šireći ideju o srpskoj slozi stremi tome da ujedini dijasporu i maticu. Mi danas kao krovna orga..

The post Vidovdanski dani dijaspore da budu nacionalni praznik Srba appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article