VI Međunarodni festival dečje dramske igre Glumijada

4

10.06.202110.06.2021

Dečji kulturni centar Beograd organizuje šesti po redu Međunarodni festival dečje dramske igre „GLUMIJADA”. Festoval održaće se od 11. do 13. juna, u periodu od 11 do 20 časova, u Dečjem kulturnom centru Beograd, u saradnji sa Udruženjem građana „Moja scena”.

Međunarodni festival Glumijada 2021 predstaviće deset škola glume iz Srbije i regiona, koje pohađaju deca uzrasta od 4 do 19 godina. Polaznici ovih škola izvešće predstave „Pidžama za šestoro”, „Tri praseta na više načina i sa puno začina” „Deca Pavlove ulice” „Mali princ”, „Stilske igre i bonton”, „Devojčica sa šibicama”, „Lepotica i zver”, „Skrovišta slobodišta”, „Red Hat” i druge. Festival će otvoriti mladi glumac Vladimir Kovačević u petak, 11. juna u 17 časova.

U okviru festivala, pored pozorišnih predstava, održaće se lutkarske, muzičke i literarne radionice za decu, kao i radionice za pedagoge kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije po metodologiji projekta Mlado pozorište u pokretu (Young theat..

The post VI Međunarodni festival dečje dramske igre Glumijada appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article