VELEOBRT ZA ŠTRAHEA! Novih pet minuta videa “Ibica” spas za nekadašnjeg vicekancelara Austrije

102

Novih pet minuta videa u vezi sa aferom “Ibica”, čiji transkript se pojavio danas u javnosti, rasterećuje nekadašnjeg vicekancelara i bivšeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijana Štrahea.

U maju prošle godine, kada se pojavio prvi materijal iz navodno sedmočasovnih snimaka razgovora u jednoj vili na Ibici od 27. jula 2017. godine, Štrahe je bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije.

Na tim snimcima se videlo kako navodna nećaka jednog ruskog milijardera nudi velike svote finansijske pomoći njegovoj stranci, a zauzvrat traži državne poslove.

Novi materijal, međutim, pokazuje da je Štrahe odbijao sve ilegalne ponude, a njegov advokat tvrdi da su ti delovi svesno isečeni.

Tako je Štrahe ruskoj sagovornici rekao „nema šanse, to ne radim“, kada mu je navodna Aljona Makarova ponudila 270 miliona evra za ilegalno delovanje.

Transkript novih delova, iz dosijea državnog tužilaštva, pokazuje da je Štrahe govorio istinu kada je prošle godine, prilikom poj..

The post VELEOBRT ZA ŠTRAHEA! Novih pet minuta videa “Ibica” spas za nekadašnjeg vicekancelara Austrije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article