Veći broj srpskih kandidata na izborima za Beč

152

Građani Beča sutra će na izborima za pokrajinu i grad Beč odlučiti o tome ko će narednih pet godina voditi austrijsku prestonicu, a iako je gotovo sigurno da će ostati u rukama Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), zanimljivo je videti ko će im biti koalicioni partner, a posebno interesantno i koliko će Srba dobiti mandat, odnosno više opštinske funkcije.
Na ovim izborima gotovo sve stranke na listama imaju kandidate srpskog porekla, kao da su po prvi put otkrile značaj srpske zajednice i njen glasački potencijal.

Tome je, u mnogome, doprineo Nemanja Damnjanović, odnosno Slobodarska partija Austrije (FPO), jer je bila prva stranka koja je pre pet godina omogućila Damnjanoviću da uđe u bečki parlament, a time i u „bečke anale“ kao prvi poslanik u pokrajinskoj skupštini srpskog porekla, rođen u Srbiji.

I ovaj put Damnjanović ima šanse da dobije novi mandat, budući da je treći na listi za 11. bečku opštinu (Simering), kao i 18. na pokrajinskoj, to jest graskoj listi, ali ostaje da ..

The post Veći broj srpskih kandidata na izborima za Beč appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article