Veće srpske nacionalne manjine Opštine Lovas započelo sa radom

131

Konstituisati manjinsko veće tamo gde Srba ima u dovoljnom broju nije veliki problem. Problemi nastaju u sredinama u kojima pripadnika srpske zajednice ima samo u tragovima. Sa konstituisanjem srpskog manjinskog veća u Opštini Lovas stvari od samog početka nisu išle glatko, bilo je, narodski rečeno, povuci-potegni. Ipak, upornost pripadnika srpske manjinske zajednice u Lovasu i Opatovcu na kraju je urodila plodom i VSNM Opštine Lovas je započeo sa radom.

– U celoj našoj opštini, odnosno u dva mesta Lovasu i Opatovcu, Srba ima u petnaestak, možda dvadeset kuća. Osnivanjem ovog Veća pre svega želimo da okupimo naše ljude, da ih organizujemo i da na neki način organizujemo njihovo slobodno vreme, da čujemo njihove potrebe i da utičemo na rešavanje nekih problema sa kojima se susreću. Još uvek nismo definisali planove, ali na tome upravo radimo. Trenutno, naš najveći problem vezan je za uređenje pravoslavnog groblja u Opatovcu koje se nalazi u veoma lošem stanju. Za njegovo održavanje nad..

The post Veće srpske nacionalne manjine Opštine Lovas započelo sa radom appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article