Valjevska gimnazija slavi 150 godina postojanja

122

23.11.202023.11.2020

Čuvena Valjevska gimnazija danas (23.11.) slavi 150 godina uspešnog rada i 114 godina postojanja zgrade izuzetne lepote. „Tradicija, bivši učenici, dosadašnji rezultati, uspesi naših đaka, naših profesora, a pre svega kvalitetan rad obavezuju nas da sačuvamo od zaborava mnogobrojne događaje iz života naše škole. Iznedrila je Valjevska gimnazija na desetine i desetine naučnika, akademika, profesora, lekara, inženjera, umetnika…preko 180 doktora nauka…obeležili su njenu istoriju mnogi događaji značajni, kako za samu školu tako i za naš grad. Da su okolnosti normalne, očekivane, večeras bi se na Svečanoj akademiji prisetili mnogih uspeha učenika i profesora Valjevske gimnazije, ali…“, izjavio je direktor Valjevske gimnazije Predrag Peđa Jevtić. On je dodao da okolnosti ne možemo da biramo, „ali zato možemo da biramo naše reakcije na te okolnosti.

U ovom trenutku kolektiv Valjevske gimnazije čini velike napore da u otežanim uslovima rada skrene pažnju javnosti, bar n..

The post Valjevska gimnazija slavi 150 godina postojanja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article