Uz prenosni računar do lakšeg školovanja mnogobrojne dece

52

Bogatstvo se ne meri uvek novcem i materijalnim stanjem. Primer za to je i porodica Jurković iz sela Uglješ u Baranji. Otac Petar i majka Radmila imaju šesnaestoro dece od 11 do 36 godina. Kada se na to dodaju zetovi, snaje i devetoro unučadi, ni sami ne znaju koliko je naslednika prošlo kroz ovaj dom. Trenutno u porodici živi devetoro članova domaćinstva. Puna kuća i mnogobrojni naslednici, ovu porodicu čini jednom od najbogatijih u Hrvatskoj.

Ipak, uz ovoliki broj članova, dolaze i veliki finansijski troškovi, a školovanje predstavlja jedan od najvećih izdataka. Kao što je već poznato, od pojave pandemije koronavirusa i uvođenja nastave od kuće, učenici prate nastavu preko svojih računara putem interneta. Problem o kojem malo ljudi razmišlja jeste pitanje da li uopšte svi učenici imaju računare i internet vezu.

Nažalost, ovaj problem mučio je Jurkoviće. Školarci nisu mogli adekvatno pratiti nastavu preko interneta jer su imali samo tablet-uređaje koji nisu funkcionalni kao računari..

The post Uz prenosni računar do lakšeg školovanja mnogobrojne dece appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article