Utisci učenika Sofije, dve Nine, Eve, Matije, Nikole i Leticie o učešću na konkursu „Moj jezik, moj svet – zašto učim srpski jezik“

44

23.06.202123.06.2021

Sofija BeslaćNina Milenković Eva Milanov

Povodom Dana slovenske pismenosti i kulture, Ambasada Republike Srbije u Nemačkoj raspisala je literarni konkurs pod nazivom „Moj jezik, moj svet – zašto učim srpski jezik“ namenjen učenicima Dopunske škole na srpskom jeziku, ali i svoj ostaloj deci srpskog porekla u Nemačkoj. Cilj konkursa bio je skrenuti pažnju na značaj očuvanja i negovanja srpskog jezika i ćirilice, a 117 pristiglih radova su svojom lepotom i kraetivnošću pokazala da je cilj i ostvaren. Konkurs je dodatno motivisao učenike da još angažovanije i sa više entuzijazma razmišljaju o svom maternjem jeziku i otkrivaju njegove lepote pa je komisija Ambasade imala jako težak zadatak da izabere 12 najuspešnijih. O motivaciji i svojim utiscima nakon proglašenja rezultata konkursa govore nagrađeni učenici i njihovi nastavnici, koordinatorke Biljane Bukinac.

„Iako je tema lepote maternjeg jezika i važnosti njegovog očuvanja neizostavna na svim našim časovima, konk..

The post Utisci učenika Sofije, dve Nine, Eve, Matije, Nikole i Leticie o učešću na konkursu „Moj jezik, moj svet – zašto učim srpski jezik“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article