„Uskršnji običaji – kod nas i u svetu“ – likovni i video konkurs Srpske dopunske škole u Berlinu

27

05.05.202105.05.2021

Konkurs Srpske škole u Berlinu „Uskršnji običaji – kod nas i u svetu“
Foto: arhiva M. Aleksić/ M. Stefanović

„Uskršnji običaji – kod nas i u svetu“ je likovni i video konkurs, koji su raspisale nastavnice Srpske dopunske škole iz Berlina Marija Aleksić i Mirjana Stefanović u okviru vannastavnih aktivnosti. Ovi konkursom nastavnice su želele da se što više učenika srpskog porekla upozna o važnostima i značaju najradosnijeg hrišćanskog praznika – Uskrsa.

„Jedan od krajnjih ciljeva bio je da srpski đaci razvijaju sopstveni identitet, upoznavajući srpske tradicionalne običaje i nauče više o vrednim delima srpske kulturne i pravoslavne baštine, koje će ih uvek podsticati da održavaju trajne veze sa svojom rodnom grudom“, poručile su Marija i Mirjana.

Kako su naglasile srpski đaci u Berlinu su se u velikom broju odazvali realizaciji konkursa. Na mejl adrese nastavnica srpskog jezika, pristigao je veliki broj snimljenih video-zapisa na temu uskršnjih običaja, kazivan..

The post „Uskršnji običaji – kod nas i u svetu“ – likovni i video konkurs Srpske dopunske škole u Berlinu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article