Uskršnji čas đaka iz Hesena sa decom iz Srbije

30

05.05.202105.05.2021

Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik. To je praznik kada se, slaveći pobedu života nad smrću, okuplja cela porodica. Otuda je nastavnica Bojana Rakonjac rešila da upravo časove posvećene Uskrsu organizuje kao zajedničko druženje dece iz nemačke pokrajine Hesena i dece iz Srbije.

„Časovi za sva tri uzrasta održani su na daljinu preko aplikacije Zum, a deci iz ove nemačke pokrajine bili su gosti vršnjaci iz osnovnih škola iz Knića, Prokuplja i Podgorca. Kao što red nalaže, gosti nisu došli praznih ruku. Doneli su pregršt lepih želja povodom praznika i bili raspoloženi da podele mnogo znanja pričom o narodnim običajima svoga kraja“, istakla je nastavnica Bojana Rakonjac.

Đaci Osnovne škole Vuk Stefanović Karadžić iz Knića poveli su svoje vršnjake u srce Šumadije. Mlađi razredi su u duhu lazarica, u narodnim nošnjama ispred crkve, izveli lirski zapis o Lazarevoj suboti.

Đaci OŠ Vuk S. Karadžić iz KnićaPletenje venaca od vrbe i poljskog cvećaFoto: B. Rakonjac

U..

The post Uskršnji čas đaka iz Hesena sa decom iz Srbije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article