UPROPASTILA IH HRVATSKA! U Austriji 347 novozaraženih, a u Nemačkoj najviše obolelih od kraja aprila

118

U Austriji je u poslednja 24 sata zabeležen novi rekord broja novozaraženih korona virusom, koji je dostigao broj od 347.

Kako tvrde austrijske vlasti, ovom visokom broju, najvećem od početka aprila, doprineli su povatnici sa letnjeg odmora u inostranstvu, pre svega iz Hrvatske.

Samo na Beč otpada 187 novozaraženih, a zatim sledi Gornja Austrija sa 67, te Donja Austrija sa 21 i Tirol i Salcburg sa po 20 novoobolela.

Austrijske vlasti ukazuju da je situacija u Beču zabrinjavajuća, jer je u proteklih sedam dana širom Austrije zabeleženo 19,1 novozaraženih na 100.000 stanonika, a samo u Beču je ta vrednost bila na 39,5.

Austrija trenutno dnevno sprovodi do oko 13.000 testiranja, a do sutra u toku je besplatno testiranje za povratnike sa odmora u Hrvatskoj, koji su se u Austriju vratili između 7. I 16.avgusta, pre stupanja na snagu mere upozorenja na putovanje u tu zemlju.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober ukazao je da trenutno 30 odsto novoobolelih čin povratnici sa odmora u inostrans..

The post UPROPASTILA IH HRVATSKA! U Austriji 347 novozaraženih, a u Nemačkoj najviše obolelih od kraja aprila appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article