Učenici Srpske škole iz Francuske, Italije i Slovenije učestvovaće na Svesrpskom dečjem saboru

12

18.04.202118.04.2021

Učenici iz Francuske
Foto: arhiva Srpska škola FIS

Posredstvom Ambasade Republike Srbije u Parizu i u Ljubljani i Generalnog konzulata Republike Srbije u Trstu, uz pomoć Srpske pravoslavne crkvene opštine u Trstu i uz saglasnost i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, dopunska nastava na srpskom jeziku u Francuskoj, Italiji i Sloveniji predstaviće se kroz tri video-zapisa, kojima učestvuje u ovogodišnjem Svesrpskom dečjem saboru. Svesrpski dečiji sabor organizuje Dečji kulturni centar Beograd. Ima za cilj da okupi decu iz dijaspore i regiona sa vršnjacima u Srbiji s namerom da očuva srpsku kulturno nasleđe i tradiciju kroz igru, pesmu, recitaciju… Ove godine, zbog pandemije, okupljanje neće biti u srpskoj prestonici već se održati preko onlajn platformi.

„Tri video-zapisa urađena su tokom marta i poslata su, u skladu sa uslovima i naznačenim rokovima, do 1. aprila organizatoru. Dopunsku nastavu u Italiji predstavljaju đaci ..

The post Učenici Srpske škole iz Francuske, Italije i Slovenije učestvovaće na Svesrpskom dečjem saboru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article