Učenice Srpske škole u Baden-Virtembergu Dunja, Ana i Mila osvojile prvu, drugu i četvrtu nagradu na literarnom konkursu „Moj jezik, moj svet“

19

02.06.202102.06.2021

Dunja Tadić, pobednica konkursa u starijoj kategoriji
Foto: M. Tadić

Povodom Dana slovenske pismenosti, Ambasada Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj raspisala je literarni konkurs na temu „Moj jezik, moj svet – zašto učim srpski jezik“, namenjen učenicima Dopunske škole na srpskom jeziku i deci srpskog porekla u Nemačkoj, sa ciljem negovanja srpskog jezika i ćirilice.

Na literarnom konkursu učestvovalo je 117 učenika iz cele Nemačke. U tako jakoj konkurenciji, komisija Ambasade izabrala je 12 najuspešnijih radova. Prvu nagradu u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda osvojila je učenica Dunja Tadić iz Frajburga, dok su u istoj kategoriji drugu i četvrtu nagradu osvojile Ana Ivanji iz Fojerbaha i Mila Tripković iz Rojtlingena, sve tri učenice dopunske nastave na srpskom jeziku u pokrajini Baden-Virtemberg.

O svom prvom učešću na literarnom konkursu i osvojenom prvom mestu, Dunja Tadić, učenica 7. razreda ponosno kaže:

„Srećna sam i ponosna što je up..

The post Učenice Srpske škole u Baden-Virtembergu Dunja, Ana i Mila osvojile prvu, drugu i četvrtu nagradu na literarnom konkursu „Moj jezik, moj svet“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article