U Vupertalu u Nemačkoj proslavljena parohijska slava

37

23.09.202024.09.2020

U Vupertalu proslavljena parohijska slava
Foto: arhiva CO Vupertal

Srpska pravoslavna parohija u Vupertalu proslavila je minulog vikenda svoju slavu – posvećenu Maloj Gospojini, čiji je hram posvećen tom prazniku. Arhijerejsku liturgiju služio je vladika Grigorije uz sasluženje protosinđela Jovana Stanojevića, koji živi i bavi se naučnim radom u Vupertalu, te sveštenika Mladena Janjića iz Kelna, Aleksandra Sekulića iz Diseldorfa, penzionisanog paroha vupertalskog Jovana Marića i nadležnog paroha Zorana Ilića, navodi se u saopštenju vupertalske parohije.

Vladika Grigorije je u svojoj besedi približio je tajnu Bogorodičine ličnosti. On se pozvao na Svetog Atanasija Velikog „koji kaže da je Bog postao čovek da bismo mi postali bogovi i da je on okusio smrt da bismo mi smrtni postali besmrtni, a da je ovo sve postalo za nas ostvarivo samo zahvaljujući srcu Presvete Bogorodice čije srce je bilo toliko prostrano da primi onoga koga po riječima crkvenog pjesnika ,,ni n..

The post U Vupertalu u Nemačkoj proslavljena parohijska slava appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article