U Vukovaru ocenjeno rekordnih 202 uzorka meda

9

Dvadeset ocenjivača imalo je težak zadatak da proceni kvalitet 202 uzorka meda koji su pristigli sa prostora cele Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Slovačke. Toliki broj uzoraka je i najbolji dokaz da osvojena zlatna medalja u Vukovaru pčelarima i te kako mnogo znači.

– To najviše govori o nama i o tome da su pčelari prepoznali našu objektivnost. Imamo profesionalne pčelare, pčelare amatere kao i one koji se pčelarstvom bave iz hobija. Svima njima dobra ocena meda koji su proizveli mnogo znači. Profesionalnom pčelaru osvojena medalja znači jer je njome potvrđen kvalitet njegovog meda što se na sajmovima veoma ceni, ali znači i onima koji se pčelarstvom bave samo iz hobija. Od ova 202 uzorka koje smo ovde ocenili oko 54 odsto su zlatne, 30 procenata srebrne, a ostatak su bronzane medalje, i to dovoljno govori, ne o našoj neobjektivnosti, nego o našoj objektivnosti. Nije tako bilo prijašnjih godina, taj odnos bio je u korist bronzanih medalja. Znači da smo ljud..

The post U Vukovaru ocenjeno rekordnih 202 uzorka meda appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article