U Štutgartu proslavljena prva godina postojanja Prosvjetinog odbora za Nemačku

79

02.10.202002.10.2020

Članovi Prosvjete Štutgart
Foto: arhiva D. Burazoro/B. Brezovac

Srpsko kulturno i prosvetno društvo Prosvjeta Odbor za Nemačku proslavio je minulog vikenda prvu godinu postojanja. Prvi jubilej velikog društva nije mogao da se proslavi masovno, usled pandemije izazvane korona virusom, kao što u prvom godini nisu mogle da se realizuju ni sve planirane manifestacije. U Štutgartu na proslavi okupili su se članovi i prijatelje Prosvjete uz poštovanje svih higijenskih mera, neophodnih sa suzbijanje pandemije.

Gostima su se obratili predsednica Odbora Prosvjete za Nemačku Desa Burazor Aslanidu, Goran Kavrdžić, ispred Glavnog Odbora Prosvjete sa Pala, Biljana Ivantis novinar i aktivista Srpske akademske mreže Nikola Tesla iz Štutgarta kao i Bogdana Brezovac, sekretar Odbora Prosvjete za Nemačku.

Goran Kavrdžić je preneo pozdrav i čestitke predsednika Gradskog odbora Prosvjete sa Pala dr. Drage Mastilovića, dok su pismenim putem čestitke uputili prof. Dušan Jovanović (p..

The post U Štutgartu proslavljena prva godina postojanja Prosvjetinog odbora za Nemačku appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article