U Srbiji posluje više od 50 kanadskih kompanija, radi se i na direktnoj avio-liniji između Beograda i Toronta

100

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je juče u razgovoru sa ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čabom da je razvoj bilateralnih odnosa dveju zemalja pozitivan i da je vidljiv napredak saradnje na planu ekonomije i investicija.

Predsednica vlade istakla je da najznačajniji vid bilateralne saradnje predstavljaju investicije, pre svega, u sektor rudarstva i energetike, za koji su kanadske kompanije tradicionalno zainteresovane, ističući i da, u ovom trenutku, na našem tržištu posluje preko pedeset kanadskih kompanija, saopštila je Vlada Srbije.

Investitori iz Kanade prepoznali su Srbiju kao veoma dobru destinaciju za ulaganja u oblasti rudarstva i energetike, istakla je ambasadorka Kanade i izrazila uverenje, da će uprkos pandemiji korona virusa, dodatni podstrek razvoju ekonomskih odnosa biti direktna avio linija između Beograda i Toronta, na čijem uvođenju dve strane intenzivno rade.

Ova direktna veza dve države, kako je objasnila, biće od izuzetnog značaja, kako za brži razv..

The post U Srbiji posluje više od 50 kanadskih kompanija, radi se i na direktnoj avio-liniji između Beograda i Toronta appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article