U Srbiji će biti održani svi letnji festivali

49

Predsednica Vlade Srbije je na sastanku sa predstavnicima manifestacionog turizma donela odluku da se održe sve letnje manifestacije, odnosno svi umetnički i muzički festivali tokom avgusta i septembra

Na sastanku su definisani neophodni uslovi za održavanje letnih festival u Srbiji, naročito zbog velikog značaja ovih manifestacija za razvoj turizma u našoj zemlji.

U Srbiji ima oko 2.000 manifestacija i oko 14.000 poslovnih i kongresnih događaja koji doprinose budžetu sa preko 200 miliona evra, i stvaraju priliku za preko 10.000 radnih mesta i sezonskih poslova. Na sastanku su bili predstavnici festivala Exit, Guča, Beer Fest, Nisville, Lovefest, Arsenal, Beogradski festival igre kao i veći deo ostalih organizatora događaja u Srbiji.

Na sastanku je dogovoreno da festival Exit bude održan od 13. do 16. avgusta, da niški festival Nisville i festival Lovefest u Vrnjačkoj Banji budu održani u standardnim terminima, od 13. do 15. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta.

Festival Guča biće održan od 6. do 9. avgusta, dok će beogradski festivali Beer Fest i Music Week na Ušću biti održani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta.

Original Article