U Šodolovcima nije bilo zaraženih koronavirusom

167

Ranije smo već pisali o životu za vreme vanrednog stanja u opštinama Erdut, Borovo, Negoslavci i Trpinja te u Šibensko-kninskoj županiji, a sada smo posetili Šodolovce, površinski veliku opštinu u Osječko-baranjskoj županiji. Za razliku od prethodnih opština, u administrativno središte koje se nalazi u selu Šodolovci stigli smo kada su mere već popustile, tako da tamo nismo videli mnogo ljudi sa maskama, a ulice ionako slabo naseljenog mesta bile su puste, čemu je još više pridoneo kišovit dan.

Kako u ovoj opštini nije bilo zaraženih od virusa, tako nije postojala ni prevelika panika, pa samim tim nije bilo ni problema.

– Opština se preseca sa tri druge susedne opštine tako da nam je bilo nezgodno prolaziti iz mesta u mesto zbog propusnica. Bilo je zabranjeno napuštanje mesta prebivališta pa meštani nisu bili u mogućnosti ni doći do zgrade opštine po propusnicu. Zbog toga smo se organizovali preko štaba civilne zaštite kako bi meštanima izašli u susret – opisuje stanje u opštini za v..

The post U Šodolovcima nije bilo zaraženih koronavirusom appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article