U okolini Frankfurta održani 26. Oktobarski susreti pisaca

66

23.10.2020

26. Oktobarski susreti pisaca u organizaciji Udruženja pisaca Sedmica iz Frankfurtu
Foto: arhiva UP Sedmica

Udruženje pisaca Sedmica iz Frankfurta postoji preko četvrtine veka. Osnovano je kako bi se pesnici i pisci družili i u tuđini stvarali na maternjem jeziku. Za sve ovo vreme objavljeno je na hiljade divnih pesama, na stotine uzbudljivih romana, odštampano dosta zajedničkih zbirki, održano mnogo književnih večeri. Druženja su bila ne samo u Frankfurtu i Nemačkoj već i drugih zemljama Evrope.

Oktobarski susret pisaca je manifestacija koja je minulog vikenda održana 26. po redu. Okupila je pesnike iz mnogih nemačkih i evropskih gradova i uživo i virtuelno. Oni koji su mogli da fizički prisustvuju okupili su se u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Ofenbahu (nadomak Frankfurta). Njih nisu sprečile uvedene vanredne mere zaštite od korona virusa. Želja da se druže na srpskom jeziku i čuvaju svoj jezik je bila prioritet, ali su svi poštovali uvedene mere zaštite.

Ljub..

The post U okolini Frankfurta održani 26. Oktobarski susreti pisaca appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article