U Norveškoj sam oslobođen bujice lažnih vesti, političkih potresa i stalne strepnje (FOTO)

125

Nikola sa porodicom u Stavangeru na plaži Foto: Privatna arhiva Nikada, kako kaže, nije imao posebne planove za život u inostranstvu, poput današnjih studenata, za koje ima utisak da im je jedina misao da napuste Srbiju. Međutim, njegov put je promenio mlađi brat i odobrena stipendija norveške vlade.
„Po završetku studija na Rudarsko-geološkom fakultetu planirao sam da radim ono šta su mnoge prethodne generacije sa mog fakulteta radile. Ili da dobijem posao u domaćoj naftnoj kompaniji (u kojoj su mnoge moje kolege sa studija napravile uspešne karijere) ili u nekoj internacionalnoj kompaniji i da kao inženjer radim na rotacijama koje podrazumevaju terenski rad koji obično traje četiri nedelje, nakon kojih dolazi četiri nedelje odmora. Pri završetku studija, a po nagovoru mlađeg brata koji je tada studirao u Kristiansandu u Norveškoj, prijavio sam se za stipendiju norveške vlade, bez posebnih očekivanja da ću je i dobiti pošto je broj mesta bio ograničen, a konkurisali su studenti iz cel..

The post U Norveškoj sam oslobođen bujice lažnih vesti, političkih potresa i stalne strepnje (FOTO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article