U Neumu zabeležena odlična turistička sezona

11

Neum je ove godine ostvario prilično dobre rezultate koji se mogu uporediti sa rezultatima iz 2019. godine. Prema procenama ugostiteljskih radnika i hotelijera, ova sezona će biti iznad ne samo proseka, već i iznad očekivanja

U Neumu je zabeležena odlična turistička sezona. Nakon dobrih turističkih rezultata u predsezoni, turistički radnici ističu kako će sezona u Neumu proći po svemu sudeći čak i iznad očekivanja. Turista za sad ima dovoljno, a imajući u vidu da je tek polovina sezone, turistički radnici imaju razlog da budu zadovoljni.

Neum je jedini grad Bosne i Hercegovine koji se nalazi na moru. Tokom prethodne dve godine pandemije, bio je odlična destinacija za domaće turiste, ali za sve turiste iz regona.

Prirodne lepote i šarm regije Fođa, saznajte više.

Svi kapacitetu su skoro popunjeni u potpunosti. Podaci iz privatnog smeštaja govore da je kapacitet popunjen 90%, navodi eKapija. Najviše gostiju ima iz regiona, i oni čine 60% od ukupnog broja gostiju. Stranih turista ima najviše iz Nemačke, Poljske, Austrije, Francuske.

Prema podacima kojim raspolaže gradonačelnik Neuma Dragan Jurković, u špicu sezone u gradu ima od 15.000 do 18.000 gostiju svakog dana. Prema procenama turisti bi ove godine mogli da ostvare 500.000 do 600.000 turističkih noćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak U Neumu zabeležena odlična turistička sezona se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article