U Kusonjama odana počast žrtvama ustaškog pokolja

125

Komemoracija u Kusonjama održava se svake godine održava u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, a ove su pored organizatora prisustvovale i vence položile delegacije Vlade, Ambasade i Konzulata Republike Srbije i Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Pakrac-Lipik i Grada Pakraca.

Nakon komemoracije, okupljeni su u koloni krenuli prema dva bunara gde je održan pomen, a zatim je u crkvi Svetog Georgija služena i sveta liturgija koju je predvodio Episkop pakračko-slavonski Jovan uz sasluženje i prisustvo tamošnjeg monaštva i sveštenstva.

Okupljenima ispred spomenika obratili su se zamenik gradonačelnice Pakraca Nikola Ivanović, predsednik VSNM Pakrac Milan Kozlović, gradska većnica iz redova SDSS-a, Mirsada Popović Damjanović, predsednica UABA Pakrac-Lipik Mirjana Bilopavlović, i državni sekretar u Vladi Republike Srbije Ivan Bošnjak.

– Komemoracija u Kusonjama je samo deo čitavog jednog niza komemoracija i pomena koje..

The post U Kusonjama odana počast žrtvama ustaškog pokolja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article